Pussel och spel

När man som barn hör ordet spel idag kanske man kopplar detta till mobilspel och applikationer. När man som vuxen hör ordet tänker man istället på alla de brädspel som man spelade när man var liten. Brädspel är fortfarande lika kul idag som de var igår, men skillnaden från då till nu är att de helt enkelt inte används lika ofta längre. Om du har något brädspel liggandes hemma, eller kanske till och med några roliga pussel, så är det dags att plocka fram dessa. Både pussel och brädspel är utmärkta sätt att spendera tid tillsammans med familjen och göra något riktigt kul tillsammans.

Det finns många olika typer av pussel och spel att välja mellan. En stor favorit är Monopol, som även finns i junior-version. Monopol går ut på att man ska köpa och sälja hotell, affärer och attraktioner för att skaffa sig ett så stort “tivoli” som möjligt på spelplanen. Förutom Monopol så är även “Vem där?” ett spel som många familjer tycker är väldigt kul.

Pussel eller spel – vad är bäst?

Huruvida ni ska lägga pussel, pyssla eller spela spel är upp till varje familj att bestämma. Fördelen med spel är att det finns mer spänning i det hela, medan fördelen med pussel är att man kan hålla aktiviteten levande under längre tid, speciellt om det är ett väldigt stort pussel. Då kan ni påbörja bygget en dag och sedan fortsätta någon annan, t.ex. när regnet står utanför dörren igen. Både spel och pussel har blivit rätt dyra i inköp. Ett bra sätt att få tag på spel och pussel är därför att kolla på loppmarknader eller i second hand butiker. Se bara till att säkerställa så att alla bitar är med. Detta är lättast att göra på spel, eftersom du troligtvis inte kommer kunna lägga hela pusslet i affären eller på loppmarknaden för att se om bitar fattas.