Inred med och för barn

Att flytta till något större för att barnen ska få eget rum är nog något som de allra flesta föräldrar gör idag. Samtidigt går det bättre än många tror att anpassa det befintliga boendet så att det fungerar för alla. Gör inredningen till ett gemensamt projekt som involverar hela familjen så kan alla känna sig som hemma!

Det kan vara bra att komma ihåg att det för barnens skull inte är nödvändigt med eget rum

före 13-års åldern. Däremot kan det förstås vara smidigt att ha en plats där barnens leksaker och kläder får plats. Med smart planering och genomtänkta lösningar kan hemmet anpassas så att det funkar för alla.

Planera ett hem för hela familjen

Börja gärna planeringen med att skissa på papper och var noga med måtten och dimensionerna så att det blir rätt redan på skissen. För att hitta rätt stil kan det vara en hjälp att skapa en digital moodboard med bilder på tapeter, möbler och färger som ni alla gillar. Exempelvis finns mycket inspiration på https://www.familjetapeter.se/ som är specialiserade på unika, vackra och fantasifulla tapeter. När ni har hittat den stil ni vill ha är det bra att beställa tapet- och färgprover för att testa så att det verkligen blir som ni tänkt er. Lite större barn kan vara med och hjälpa till att måla. Se bara till att täcka över möbler och golv ordentligt innan ni börjar.

Bra förvaring ger mer plats

Tänk på att bra förvaring är a och o för att hålla ordning hemma och komplettera gärna med smarta möbler med dold förvaring. Exempelvis finns sängramar med inbyggd förvaring som fungerar utmärkt på mindre utrymmen. Genom att maximera den plats som faktiskt finns kan ni vänta med att flytta till större, det sparar en del pengar och höjer mysfaktorn!