Lär barnen gå ut med hunden

Många barn älskar att gå ut med hund i koppel, men då gäller det också att de kan handskas med hundar. Om det är en stor hund kan den lätt gå ut med barnen istället om den är stark nog att dra åt alla håll. Därför är det viktigt att du lär barnen och hunden att bli goda vänner och att du lär barnen att få hunden att lyssna och lyda.

Skaffa ett bra hundkoppel

När en hund går i koppel ska den gå lydigt vid sidan om den som har kopplet. Detta är lättare sagt än gjort speciellt när hunden är liten och lekfull. Ett tips är att ta med dig hund och barn till brukshundsklubben och gå en valpkurs med hunden. Det tränar hunden att gå lydigt i koppel tidigt, samtidigt som den också lär sig andra lydnadsmoment som både du och barnen kan använda.

Men a och o är också att köpa ett bra koppel. Ett koppel som åter hunden löpa lite fritt samtidigt som den som håller i kopplet har kontroll. På zoo.se kan du hitta massor av bra hundkoppel i olika prisklasser.

När kan du låta ett barn gå ut med hunden?

När är egentligen en bra ålder att släppa iväg barn ensamma med en hund? Är det en liten hund och barnen har kontroll är det ingen större fara, men låter du en liten 7-åring hantera en stor schäfer kan det bli problem. Det viktiga är att träna barn och hund tillsammans tidigt så att de lär känna varandra.

Familjeaktiviteter