Dags för skolstart

Nu är det dags för ditt eller dina barn att börja i förskolan eller skolan. Sommaren är över och hösten är i antågande, vilket givetvis innebär skolstart för alla barnfamiljer. För de allra flesta barnen är det jätteroligt att komma tillbaka till skolan och träffa alla klasskompisarna igen men för barn som börjar skolan för första gången är det lite nervöst.

Första dagen i skolan

Första skoldagen är mycket viktig för barn oavsett om de börjar i förskolan eller i skolan. Det är alltid nervöst för alla barn oavsett om de gått i skolan tidigare eller om det är helt nytt. För barn som börja skolan för första gången är det viktigt att du som förälder tar ledigt och är tillsammans med ditt barn under första dagen. Se till att du stänger av mobilen och fokuserar på ditt barn och alla nya intryck, barn och lärare som han eller hon kommer att behöva lära känna. Skolan kommer att bli en stor del av ditt barns liv under en lång tid framöver. Det är viktigt att ditt barn känner sig trygg i denna nya omgivning och att du som förälder finns där redan från början. Men vad behöver du som förälder tänka på både före skolstart samt när ditt barn börjat gå i skolan?

Rätt klädsel

Kläder är väldigt viktiga för ett barn och att ha fina, snygga kläder i skolan kommer att förhöja deras självkänsla. Skolkläder bör helst vara för skolan och inte användas allt för mycket på fritiden. Du kan till exempel hitta riktigt snygga kvalitetskläder från GANT hos Kids Brand Store online. GANT är ett varumärke som kommer från USA där den amerikanska klädstilen har kombinerats med europeisk kvalitet och elegans. Kläder från GANT är alltid snygga och moderiktiga och Kids Brand Store erbjuder ett brett sortiment för barn och ungdomar. Numera ligger GANT på topp som ett mycket populärt varumärke och du kan välja mellan exempelvis hoodies, tröjor, jeans, t-shirts, jackor eller accessoarer. Kläder från GANT fungerar lika bra i skolan som på finare släktmiddagar och är ett säkert köp som dina barn kommer att älska.

Bli självständig

När ditt barn börjar skolan är detta ett första steg till att bli självständig. Att gå i skolan innebär att han eller hon kommer att få ta mer ansvar och kunna klara sig mer på egen hand. Som förälder kan du dock både stödja och hjälpa ditt barn i bakgrunden. Skolstart innebär en hel del inköp förutom kläder och det kan vara en bra idé att handla tillsammans. Låt ditt barn var med och välja sina egna pennor, fina färgglada anteckningsböcker, suddgummi och ryggsäck.

Ett äventyr

Bäst är när ett barn känner att det är ett spännande äventyr att börja skolan. Det finns ingen anledning att tala om för ditt barn att det är nu som allt hårt arbete börjar och att det ofta är både utmanande och tufft att gå i skolan. Skolstarten ska vara en positiv upplevelse där ditt barn kommer att lära känna massor av nya kompisar och få lära sig att läsa och räkna. Som förälder är det skönt när du vet att ditt barn har anpassat sig till sitt nya liv i skolan.