Roliga lekar tillsammans med dina barn

Under rådande pandemi är det många som har fått stanna hemma och vabba eller helt enkelt arbeta hemifrån. Vardagen ser helt plötsligt inte likadan ut längre och det bidrar till att du stöter på nya utmaningar. Det är inte helt ovanligt att barnen kan tycka det är riktigt tråkigt att drösa hemma, och då gäller det att ha ett lager av roliga aktiviteter att ta fram.

Barn har oftast mycket bra fantasi och kan komma på otroliga lekar utan några speciella medel eller rekvisita. Med vuxna kan det vara betydligt svårare och då kan det vara skönt att ha lite tips att luta sig emot. Vi har sökt igenom internet för att plocka fram de roligaste och mest underhållande lekarna för små och stora barn. Som förälder kan du pusta ut! Vi kommer inte komma med förslag som involverar att dra runt bilar på golvet eller leka med dockor.

Bästa aktiviteterna för uttråkade barn (och vuxna)

Du letar alltså efter roliga aktiviteter som du kan göra tillsammans med dina barn. Då har du kommit rätt. Att leka med barnen kan vara svårt om man inte har tid, eller om man t.ex. har en sjukdom som gör en begränsad. Idag är det väldigt vanligt att lida av artros som kan orsaka kraftig smärta i leder. På Artros.org kan du hitta mer information och olika behandlingsalternativ.

  • Stäng av allt vad skärmar heter för en stund och plocka istället fram ett roligt brädspel. Många klassiska varianter uppskattas än idag, t.ex. Fia med knuff eller “Vem där?”
  • Ta fram massor med lakan och filtar och bygg en koja. I kojan kan ni sedan äta lunch eller mellis tillsammans för att göra det extra spännande.
  • Hitta klockan är en lek som går ut på att ni gömmer en klocka någonstans i hemmet. En person gömmer och de andra ska leta, sen turas man om. Här gäller det att vara riktigt tyst så att man kan höra vart tickandet kommer ifrån.
  • Skapa en egen bowlingbana med hjälp av en boll, t.ex. en fotboll eller en mjukare boll, och plastflaskor. Plastflaskorna agerar naturligtvis käglor i detta spel. Plocka undan den ädla vasen från golvet innan ni kör igång.
  • Ha en klädbytardag – men inte vilken som helst! Låt barnet få använda kläderna i din garderob för att klä ut sig precis hur som helst.