Fördelar med familj och barn

Både barn och föräldrar drar nytta av att spendera kvalitetstid tillsammans. Det är särskilt barn som känner sig speciella när deras föräldrar gör roliga aktiviteter med dem, i och med att även enkla aktiviteter kan ge en positiv bindande upplevelse. Många fördelar finns med att göra familjeaktiviteter tillsammans, däribland:

  • Bandet mellan barn och föräldrar blir starkare.
  • Kommunikationen mellan familjemedlemmar blir bättre.
  • Betyg i skolan tenderar att vara högre när barn spenderar tid med sina föräldrar.
  • Färre beteendeproblem eftersom barn som tillbringar tid med föräldrar är mindre benägna att visa problembeteenden.

Det kan räcka med endast enkla aktiviteter som att äta middag tillsammans för att skapa en meningsfull tid som barn behöver. Även om båda föräldrarna arbetar kan de samarbeta för att skapa extra utrymme för aktiviteter tillsammans. Läs vidare för att få inspiration!

Aktiviteter att göra tillsammans med familjen

Kvalitetstid med familjen behöver inte kosta stora summor pengar. Faktum är att de roligaste aktiviteterna oftast har små till inga kostnader. Se på följande lista:

  • Matlagning.Barn tycker om att hjälpa sina föräldrar och känna sig viktiga. Utnyttja att vara tillsammans en regnig dag med att exempelvis baka bullar eller laga varm soppa. Detta kommer förutom att ge dina barn stolthetskänsla även lära dem att laga mat och följa recept.
  • Volontärarbete. Om föräldrar i ett tidigt stadium lär sina barn att arbeta tillsammans som familj på ett lokalt vårdhem, Röda Korset eller annan hjälporganisation utvecklar det empati hos barnet. I själva verket är det ett mycket positivt sätt att ge tillbaka till samhället på samma gång som kvalitetstid kan spenderas med familjen.
  • Besöka nya platser. Varför inte göra ett besök på en brandstation eller polisstation för att låta dina barn träffa brandmän eller poliser? Besök Workaround för att gå ett steg längre för att hyra ett kontor och lära barnen hur en konventionell arbetsplats fungerar. Ge dina barn en rundtur på arbetsplatsen för att se hur arbetslivet går till bakom kulisserna.
  • Restaurangbesök. Ibland är det nyttig att testa nya exotiska maträtter och hitta en restaurang som serverar den. Tveka inte att testa olika maträtter med dina barn för att se om de gillar det.
  • Picknick. Passa på en solig dag att packa ihop en picknickkorg tillsammans med familjen. Detta är en enkel och rolig aktivitet som engagerar barnen.
  • Sol och bad. På sommarlovet är inget bättre än att besöka stranden tillsammans med familjen. Här får ni chansen att simma, bygga sandslott och slappna av.