Låt dina barn få lära sig nya saker

Ett av de bästa sätten att både hjälpa ditt barn i skolan och i livet, är genom att du lär dem nya saker. Att du som förälder medvetet visar dem både viktiga och roliga saker och förmedlar kunskap.

Kunskap

Vi lever i ett kunskapssamhälle och personer med kunskap, både utbildning men också med stor allmänbildning klarar sig bättre, än personer som inte vet lika mycket. Om du vill lägga en bra grund för ditt barns liv, så bör du förmedla kunskap på olika sätt. Om du visar att omvärlden är intressant, så kommer de att bli nyfikna på andra saker, än bara det som finns precis framför dem. Och även om du inte har så bra ekonomi, kan du visa dina barn många saker: ni kan se dokumentärer på tv, läsa böcker, samtala, gå ut i naturen, göra stadsvandringar och gå på museum. Är det så att det finns något som du verkligen vill göra med ditt barn, men som du inte har råd med, så kan du kolla på Privata Lån hos PrivataLån.

Skolan

Ett barn som har aktiva föräldrar som visar dem en karta över Sverige, som reser, vandrar i naturen och på olika sätt berättar och samtalar med sina barn, kommer klara sig bättre i skolan. Om ditt barn inte vet att London är Storbritanniens huvudstad, så kommer ditt barn att behöva lära sig det i skolan, medan ett barn vars föräldrar redan gett den kunskapen, kan fokusera på svårare saker.