Din guide för att resa med barn

Många tror att en resa med barn medför många problem och visst kan det bli problematiskt om man inte har förberett sig ordentligt innan. I många fall går det dock ändå bättre än förväntat och när man väl kommer fram till resmålet är det ändå värt de timmar av pärs som man kanske behövde uppleva.

Vi vill dock att din resa tillsammans med din familj ska bli så bra som möjligt redan från början och har därför sammanställt en lista på flera saker som kan vara bra att tänka på. Här får du bland annat läsa om packning, valet av flygstolar och hur du gör om du kommer behöva mellanlanda.

Packning

Packningen ser olika ut beroende på om du reser med ett större barn eller om du reser med en bebis. Om du reser med en bebis är det viktigt att du väljer att ha skötväskan som handbagage, eftersom du kommer behöva ha med dig våtservetter, blöjor och ombyte nära till hands. Se till att du väljer en bra och stor väska där du kan få plats med mycket. Om ditt barn är så pass litet att det sitter i ditt knä under flygresan så bulla även upp med välling, snacks och frukt. Barn som sitter i föräldrars knä får nämligen inte automatiskt mat under flygresan.

Mellanlandning

Ska ni resa väldigt långt eller av annan orsak behöver mellanlanda så se till att du har koll på vad platsen omkring dig har att erbjuda. En mellanlandning kan i många fall vara väldigt lång. Se därför till att du har koll på vart närmaste lekplats ligger, vart barnen kan få sig en Happy Meal eller annan underhållning innan det är dags för nästa flygtur.

Förbokning av flygstolar

Nuförtiden kan man i många fall förboka vilka sittplatser man vill ha på flyget. Sitter du närmast fönstret har du möjlighet att luta dig emot om du t.ex. har ett barn i knät som behöver en tupplur. Större barn tycker också att det är väldigt roligt att sitta så att man kan titta ut. Fördelen med att sitta nära gången är dock att man har närmare till toaletterna och lättare att ta sig ut om man skulle behöva, utan att behöva knöla sig förbi 2-3 andra personer.

Ta er tid

Det är aldrig roligt att behöva stressa när man kommer till flygplatsen. Se till att ni är ute i god tid så att ni kan göra incheckning och ta er igenom säkerhetskontrollen i lugn och ro, samtidigt som ni har tid över för att kika i affärerna eller köpa de där sista sakerna som ni glömde hemma, t.ex. solkräm, modemagasinet eller solglasögonen.