Bästa semesterplatserna för barnfamiljen

Att åka på semester kan vara hur enkelt som helst, speciellt om du ser till att hamna på en plats där det finns många aktiviteter som passar ypperligt för barn. Ju mer dina barn har att göra, desto mer tid kommer du att få till avslappning eller kanske möjlighet att hitta ditt eget inre barn. Här nedan har vi samlat tre stycken riktiga familjefavoriter som du kan besöka. Boka reguljärt eller ta en charterresa och få allt så bekvämt som möjligt redan från start.

Alanya – Turkiet – De allra flesta har hört om turistorten Alanya som ligger precis vid kusten i Turkiet. Platsen är känd för sina otroligt vackra stränder, sitt heta nattliv och sin stora möjlighet till shopping. I Alanya finns det även många möjligheter till utflykter och aktiviteter som passar både stora och små barn. Här kan man t.ex. besöka ett flertal olika grottor, åka på en heldagstur med båt eller besöka de kända vattenfallen i Manavgat. Till Turkiet har turister flockats under många, långa år – något som tydligt märkts av på allt från gästvänligheten till maten på restauranger. Det är eller inte ovanligt att ägaren till det där stånden där du ska shoppa kan prata svenska.

Kreta – Grekland – Vill ni ha möjlighet till mycket sol och bad, långa varma nätter och många aktiviteter kan Kreta vara den bästa platsen för dig och din familj. Här är temperaturen under sommaren väldigt varm och behaglig och befolkningen är alltid trevlig. Eftersom Kreta inte är en allt för stor ö kan man med fördel hyra bil för att åka runt och se den vackra naturen, t.ex. genom att åka upp i bergen och köpa egenproducerad honung i den pittoreska lilla byn. Kreta har även många sevärdheter och utflyktsmål som är värda ett besök, t.ex. paradisstranden Elafonisi eller de gamla slottsruinerna Knossos där guidade turer finns att gå.

Puerto Rico – Gran Canaria – Gran Canaria är kanske den mest populära platsen att resa till tillsammans med barn, men ett område på ön som ännu inte är helt översvämmat av turister är vackra Puerto Rico. Puerto Rico är ett mindre område med fantastiska möjligheter för den som vill njuta av det bästa från Spanien och kunna titta ut över ett stort och öppet hav varje morgon när man stiger ut på hotellbalkongen. Även om platsen ännu inte är fullproppad av turister så finns det mycket som tyder på att populariteten kommer att öka lavinartat. Här finns bland annat roliga aktivitetsparker för barn, möjlighet till all möjlig typ av shopping, djurparker och naturligtvis även vattenland. Eftersom Puerto Rico inte är allt för stort så kan man dock behöva ta sig en bit utanför, men taxi är mycket billigt och detsamma gäller för kommunaltrafiken.