9 tips för en lyckad babyshower

Att anordna en babyshower för den blivande mamman (och pappan) växer i Sverige. Det är ett roligt och kreativt sätt att välkomna babyn. Vanligtvis är det väninnorna som anordnar babyshowern, men du kan också som blivande mamma hålla i festen själv och bjuda hem familj och vänner. Här kommer nio tips för en lyckad babyshower.

Babyshower

Traditionen med babyshowers kommer från USA. Under graviditeten anordnar vännerna en fest för mamman med babytema, där de ger det blivande barnet presenter. Det är inte mamman som anordnar festen, utan nära vänner som fixar allt. Festen går ofta i babytema i pastell, med mycket rosa, blått, gult och grönt och inslag av guld och silver. Du hittar allt för en lyckad babyshower hos https://partytajm.se/sv/869-babyshower – dekorationer, fina inbjudningskort och fullt med gulliga och användbara presenter.

1# Bjud in med inbjudningskort

Köp fina inbjudningskort, så förstår alla inbjudna att det är en riktigt fest. Det är ju också så mycket roligare att få ett inbjudningskort i brevlådan än bara ett sms eller mejl.

2# Datum och tid

Visst kan du överraska din gravida väninna med en fest, men det är klokare att faktiskt höra med paret vilken tid som passar. De flesta jobbar och det kan vara onödigt att ha festen samma vecka som hon måste in med en rapport eller har varit på konferens. Eller så hör ni med pappan (eller hennes mamma) när det kommer att passa, så kan ni överraska henne totalt.

3# Bara för mamman eller också för pappan?

I USA är babyshowern för mamman, men i Sverige är det inte ovanligt att den är för paret. Om babyshowern är för paret, så bjud också in andra pappor och låta det tydligt framgå i inbjudan att det också är en fest för pappan.

4# Bjuda in vänner

Om du ansvarar för en babyshower är det viktigt att du bjuder in mammans (och pappans) vänner. Även om ni är ett gäng som umgås, så finns det ju personer utanför det gänget som också ska bjudas in.

5# Delge kön eller namn?

Fråga föräldrarna om de vill delge babyns kön eller namn på babyshowern. Det finns särskilda kort och dekorationer som du i så fall kan köpa, om de till exempel berättar att det är en flicka eller att pojken ska heta William.

6# Blöjtårtan – en klassisk present

En riktigt klassiker är blöjtårtan. Det är en tårta skapad av rullade och vikta blöjor, virad med söta band och dekorerad med presenter som nappar eller bodies. Babytårtan är både en rolig present , samtidigt som alla sakerna kan användas.

7# Aktiviteter

På en babyshower ingår det aktiviteter. Ni kan gissa babyns längs, vikt eller datum. Eller så hittar ni på något som passar just er väninna. Sjunger hon i kör kan ni ha en sångtävling, älskar hon filmer så kan ni göra babyshowern till en skön filmkväll.

8# Vecka 30

Babyshowern hålls runt vecka 30. Det är i slutet av graviditeten, men inte så nära att babyn (vanligtvis) kan komma när som helst.

9# Dekorera

Köp snygg dekoration och dekorera i pastellfärger. Satsa på söta servetter, band och roliga ballonger från Partytajm, så blir det garanterat en rolig och fin babyshower.